1 år siden |  0 comments  |  Udvikling

Det er meget in at tale om disruption og diskutere, om noget er disruption, eller om det bare er innovation. Grænsen mellem de to kan da også være svær at få øje på, for hvornår er noget en forstyrrelse eller et afbræk, som disruption mener, og hvornår er noget et udtryk for nytænkning og kreativitet – og ofte er der da også tale om begge dele.

1. Blockbuster gik konkurs på grund af streaming


En gang var det helt normalt at gå ned i Blockbuster og leje en film, når man ikke syntes, at der var noget, der var værd at se i tv om aftenen. Men så kom muligheden for at streame serier og film på nettet, og Blockbuster var ikke hurtig nok til at tilpasse sig udviklingen, så de gik konkurs.

2. Airbnb gør op med hotelbranchen


Der mange byer, hvor det er mere normalt at finde et værelse gennem Airbnb, når man skal finde et sted at sove, end at finde et værelse på et hotel. Airbnb, hvor private kan leje ud til hinanden, er også et godt eksempel på disruption.

3. Uber gør op med taximarkedet


Et andet eksempel er Uber. Servicen gør det muligt for private at køre hinanden rundt. Tidligere var det taxichauffører, der havde monopol på det. Det er derfor også et opgør med vanetænkningen.

4. Tesla skaber sexede elbiler


I mange år havde elbiler været noget fodformet og halvkedeligt noget, som der ikke rigtig var nogen, der gad eje. Så lancerede Tesla deres lækre biler, og pludselig begyndte alle at se elbiler på en helt ny måde. Nu var det ikke længere usexet og utjekket at køre i en elbil. Nu kunne man både have en rigtig sej bil og gøre noget godt for miljøet. Det var i den grad to gode ting, der kom til at gå hånd i hånd.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

1 år siden Udvikling
Flere får øjnene op for strækvikler

Mange nybagte mødre er gennem de sidste par år begyndt at få øjnene op for at bære deres baby i en strækvikle, og mange er blevet store fortalere for det. Fremfor overbelastede rygge, ømme arme og skuldre, og ergonomisk dårlige bærestillinger, findes...

Read More
1 år siden Udvikling
Danskerne bruger meget neglelak

Dekorering af både hænder og negle kan spores helt tilbage til det gamle Egypten. Her brugte man parfumerede olier og sten til at file neglene med. Den moderne neglelak som vi kender den, har sine rødder i 1920’erne. Lige siden dengang har det været...

Read More
1 år siden Udvikling
Danskerne er et kagefolk

Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at danskerne er et kagefolk.  Det gælder lige fra det traditionsrige sønderjyske kagebord, til bagernes bugnende hylder og til den store TV-favorit som programmet ’Den Store Bagedyst’. Der er således ikke nogen...

Read More